Telefonnummer till ”Mr Boss Man” ledde till liga

Två män i Storbritannien har dömts för att ha organiserat omfattande droghandel och penningtvätt. Upptäckten gjordes genom adressboken i en telefon.

De två männen som ska ha varit hjärnorna bakom ligan fälldes i domstolen i Kent i England. Ligan sträckte sig långt över Europa, och importerade droger, mest kokain och amfetamin, från kontinenten till Storbritannien, skriver Daily Mail. Summorna man känner till motsvarar omkring 60 miljoner kronor.

Polisens första kontakt med ligan var genom att en lastbil stoppades och söktes igenom i hamnen i Dover. I den fanns en väska med GPS-spårare och 16 kilo kokain. På gatan skulle det vara värt 2,3 miljoner engelska pund, skriver tidningen. Det är ungefär 22 miljoner kronor.

I förhör nekade lastbilens förare. Men i hans telefon fanns ett nummer till ”Mr Boss Man”, vilket ledde direkt till en av de nu fällda männen.

En månad senare stoppades en annan person av franska myndigheter, på väg mellan Frankrike och Belgien, med 80 kilo amfetamin i bagaget. Även andra beslag har gjorts, såsom ecstasy.

De båda männen greps och åtalades för drogbrott och penningtvätt.

– Dessa domar har satt två stora aktörer i branschen med illegala droger ur spel, och det är en varning till andra att brott inte lönar sig, säger David Friend på polisens enhet mot organiserad brottslighet till Daily Mail.