Hells Angels-medlemmar inför rätta

Under måndagen inleddes en rättegång mot fem Hells Angels-medlemmar i Columbia, USA. De står anklagade för illegal vapenförsäljning, penningtvätt och drogförsäljning.

Extra poliser och hundar från USA:s inrikessäkerhetsdepartement (Homeland Security) hade kallats in för att bevaka rättegången, skriver Charlotte Observer. En rättegång som beräknas ta sex veckor.

De fem åtalade är medlemmar i Hells Angels underorganisation Rock Hell Motorcycle Club Nomad Chapter. De tillhör en grupp som både federal och lokal polis haft ögonen på under nära nog två år som utredningen tagit.

Åklagarna kommer nu den närmsta tiden att beskriva hur medlemmarna har sålt metamfetamin, kokain, receptbelagd medicin och olika typer av vapen, däribland maskingevär med ljuddämpare.

Äffärerna gjordes med en juvelerare och före detta maffiamedlem som i hemlighet arbetade åt den federala polisen, FBI. Det hela var alltså en operation för att komma åt det kriminella nätverket. Ett tillvägagångssätt som är förbjudet i Sverige.

Läs mer på Charlotte Observers webb.