Han ska ha tvättat dopningligans pengar

En 22-åring från Kungshamn åtalas för penninghäleri då han ska ha tvättat pengarna från en av Sveriges största dopningshärvor.

Dopning från Operation Robin

Foto: Tullverket

22-åringen är en av 23 personer i ligan som ska ha tillverkat dopningspiller i två fabriker i Borlänge, rapporterar Sveriges Radio Väst.

22-åringen riskerar fängelse upp till två år. Huvudmännen i målet, och som kommer från Stockholm och Malmö, riskerar dock högre straff, över tio års fängelse. I de fall rör det sig om narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. En av dem har tidigare dömts för grov narkotiskasmuggling, och har de senaste åren arbetat på en advokatbyrå i Stockholm. Men som ägare till nära nog halva dopningsnätverket som nu blivit föremål för åtal, ska han ha tjänsat 18,5 miljoner kronor, skriver Aftonbladet.

Härvan avslöjades av Tullverket som tillsammans med polisen spanat på ligan med bland annat telefonavlyssning, kameraövervakning och undersökta bankkonton. ”Operation Robin”, som det har kallats, har pågått sedan 2009. Den kända delen av verksamheten omfattar 50 miljoner kronor. Ligan ligger bakom sajter som Vikingstore, Steroidakuten, Anabolic Pharmacy och Netpharma, skriver Tullverket på sin hemsida.

Här kan du läsa Tullverkets pressmeddelande.

Nedan är ett klipp från Aftonbladet.se.